Snål – ekonomisk

Jag kan irritera mig lite över att jag blir rättad av folk ibland när jag använder mig av ordet snål. Rättningen handlar då om att de tycker att jag ska säga ekonomisk. Jag måste säga att jag tycker att detta är urlöjligt.

Snål och ekonomisk – tolkningar av ordet

För mig personligen är en snål person inget annat än just snål och den som är ekonomisk är enligt mig en person som har ok koll på sin ekonomi. För mig personligen är snål inte på något sätt att likställa med ekonomisk. Jag kan förstå att ordet snål har en mer negativ klang än ordet ekonomisk men jag kan inte förstå varför man vill lindra ett ord.

Om någon är snål så är den det. Måste det nödvändigtvis finnas omskrivningar för negativt klingande ord? Jag tycker inte det. En om jag själv var en person som var snål kanske jag också skulle vilja ha en omskrivning. Hur som helst så kan det ha fördelar att vara snål/ekonomisk, risken för att man ska behöva leta efter sidor så som snabblån.eu, för man behöver ett lån utan uc är ju obefintlig.  Det kanske är de snåla personerna som har uppfunnit detta begrepp med ekonomisk eller vad tror ni?